Piure de mere (de la 1 an)

381 0

Mod de preparare:

Curata merele, taie-le cubulete, avand grija sa indepartezi cotorul, dupa care pune-le intr-o cratita impreuna cu batonul de vanilie, sucul de la lamaie si jumatate din cantitatea de zahar. Lasa de seara pana dimineata, ca sa se topeasca tot zaharul.

A doua zi, pune totul la fiert la foc mic, amestecand ca sa nu se prinda. Cand e suficient de fierbinte, adauga putin cate putin restul de zahar. Pe masura ce fierb, merele se zdrobesc de la sine. Cand ai terminat cu zaharul, adu compozitia la fierbere si las-o sa clocoteasca 10 minute, amestecand ca sa nu se prinda.

La sfarsit, presara un praf de scortisoara si amesteca iarasi. Toarna piureul fierbinte in borcane.

Sugestie

Acopera borcanele si intoarce-le cu gura in jos pana ce piureul se raceste. Abia apoi poti sa le intorci in pozitie obisnuita.

In this article

Join the Conversation