Placinta cu branza de vaci

649 0

Cantitatile sunt pentru 10 portii de placinta cu branza de vaci.

Ingrediente

500 gr branza de vaci proaspata
3 oua
½ pachet prf de copt
200 grame unt
20 grame gris
200 ml lapte
200 grame zahar
500 grame faina
1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
100 ml iaurt

Mod de preparare

Se prepara gris cu lapte si se lasa la racit.
 
Se amesteca branza cu doua galbenusuri. In compozitie se adauga si un varf de bicarbonat de sodiu dizolvat in zeama de lamaie.
 
Albusurile se bat spuma si se pun la rece.
 
Pentru aluat 
 
Se freaca untul cu zahar, se adauga al treilea ou intreg, praful de copt dizolvat in suc de lamaie.
 
La final se adauga iaurtul si faina, turnata odata.
 
Se framanta bine.
 
Se taie aluatul in doua bucati.

Final

Din prima bucata se intinde o foaie cat fundul tavii de copt.
 
Se adauga si se intinde compozitia de branza, peste care se pune jumatate din albusul batut spuma.
 
Se pune a doua foaie, se adauga restul de albus si placinta cu branza de vaci se poate baga in cuptor.
 


In this article

Join the Conversation