PLACINTA CU CARNE

283 0

ptr umplutura;500 g carne’2-3 cepe ,2-3 rosii o legatura patrunjel;o lingura orez 2 linguri untura , sare si piper dupa gust.cerni faina intr-un castron ,iar in mijlocul ei faci o adancitura in care pui untura ,uleiul si un praf de sare. torni treptat aproximativ 250 ml apa calda si framinti astfel incat sa obtii un aluat potrivit de tare pui aluatul pe o planseta pina nu se mai lipeste de mina apoi il lasi sa se odihneasca.dupa o ora il tai in bucati egale,pe care le intinzi pe rand pe planseta preserata cu faina in foi de marimea potrivita marimea formei alese[cam cat o farfurie mare]fierbi orezul in 50 ml apa cu sare.dai prin masina de tocat carnea si o calesti in untura impreuna cu ceapa taiata marunt.pui rosiile decojite taiate marunt si lasi umplutura sa scada la foc mic ,apoi sarezi si piperezi dupa gust ,adaugi patrunjelul tocat fin,orezul fiert si omogenizezi. intr-o forma rotunda unsa suprapui 5-6 foi unse cu untura .intinzi umplutura si asezi foile unse ramase.o bagi la cuptor 30 -40 minute.o servesti fierbinte.pofta buna .PASTE FERICIT.

In this article

Join the Conversation