Placinta cu mere si branza de vaci

2352 0

Prepară un delicios desert de sezon – o plăcintă cu mere şi brânză de vaci care va aduna în jurul mesei întrega familie.

Ingrediente plăcintă cu mere şi brânză de vaci

Foi

500 grame de făină

200 grame unt

250 ml lapte

un ou

50 grame de zahăr

30 de grame de drojdie

un varf de cuţit de sare

coajă de lămâie

Umplutură

1/2 kg brânză de vaci

500 de grame de mere

100 grame de unt

50 grame de griş

30 grame de făină

4 ouă

150 grame zahăr tos

coajă de lămâie (puţină scorţişoară)

Mod de preparare plăcintă cu mere şi brânză de vaci

Preparare foi

Freacă drojdia cu zahărul, adaugă laptele călduţ, untul rece, gălbenuşul, sarea, aromele şi, în final, făina.

Amestecă această compoziţie cu lingura şi apoi cu mâna.

Lasă aluatul să crească până când pregăteşti umplutura.

Preparare umplutură

Mărunţeşte brânza cu furculiţa, se amestecă cu untul moale, gălbenuşurile, coaja de lămâie şi scorţişoara, merele curăţate şi rase, grişul şi făina.

Bate albuşurile spumă, adaugă zahărul bătând în continuare, până când se întăresc şi apoi amestecă-le cu brânza (cu telul, prin răsturnare). Păstrează puţin albuş pentru a unge, în final, foaia de plăcintă.

Împarte aluatul în jumătate şi întinde câte o foaie din fiecare jumătate.

Final

Aşază prima foaie în tava tapetată cu unt şi făină.

Presară grişul este foaie şi apoi întinde umplutura.

Aşaza cealaltă foaie de aluat peste umplutură. Pe deasupra, toarnă puţin albuş bătut cu furculiţa şi întinde-l cu dosul furculiţei.

Plăcinta cu mere şi brânză de vaci se dă la cuptor, încălzit în prelabil, la foc mijlociu. Se lasă 40 – 50 de minute.

Plăcinta cu mere şi brânză de vaci se taie în bucăţi uniforme şi se serveşte caldă sau rece. Poftă bună!

 

 

 

In this article

Join the Conversation