placinta cu prune,nuca si magiunsi scortisoara

170 0

se freaca galbenusurile cu untul,pana devine o crema consistenta. se adauga treptat zaharul, se freaca bine in continuare, puteti folosi si zahar pudra in loc de zahar tos.cand e zaharul topit, se adauga praful de copt, esenta de rom, paharul de lapte,nuca sau migdalele macinate,un vf cutit sare,zaharul vanilat.se amesteca toate f bine. se adauga treptat faina usor, dupa care albusurile batute spuma, la fel de usor. se unge o tava de prajitura cu unt si tapetata cu faina, sau doar se pune o hartie de copt in tava, dupa care se toarna compozitia. dupa 10-15 min, se deschde usor cuptorul si se unge blatul cu magiun de prune, se adauga bucatele de nuca prajita, in cazul in care magiunul nu o are, si jumatati de prune. mai lasati inca aproximativ 15,20 min la cuptor, dupa care probati sa vedeti daca e coapta.cu o scobitoare. ca sa am prune proaspete si in miezul iernii, eu pun cateva pungi cu prune in lada frigorifica, iar asa, pot sa pregatesc si iarna o delicioasa si parfumata placinta cu prune. cand prajitura e coapta, si racita, presarati pe deasupra zahar pudra amestecat cu scortisoara… un deliciu….

In this article

Join the Conversation