Prăjitura cu prune

244 0

Se separă albuşurile şi se bat spumă. Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se face bezeaua. Într-un vas mai mare se face o maioneză moale din gălbenuşuri, uleiul pus lingură cu lingură, sucul de lămâie şi coaja rasă. Se adaugă bezeaua, care se încorporează treptat, cu mişcări circulare, pe verticală. Se pune făina în ploaie, amestecând cu aceleaşi mişcări ample, circulare, pe verticală. Se toarnă compoziţia într-o tavă acoperită de hârtie pentru copt şi se ornează cu feliuţe de prune, care pot fi mai mari sau mai mici (eu le tai în 6 dacă prunele sunt mai mari şi în 4 dacă sunt mai mici). Tava se introduce la cuptor pe raftul cel mai de sus, la foc moderat primele 5 minute şi se lasă la focul cel mai mic până trece testul cu scobitoarea. NB Primele 20 de minute nu se deschide cuptorul. Chiar dacă miroase în toată casa, după ce se scoate din cuptor, se lasă să se răcească înainte de a o tăia. O bucăţică pentru voi, în poză! Poftă bună! Cu drag, Andreea Radu


In this article

Join the Conversation