Prajitura din branza si caramel

213 0

Pentru crema de caramel: 150 g zahar, 1/2 cescuta cu apa, 1 lingurita cu amidon, 1/2 cescuta cu lapte, 100 g ciocolata caramel, 100 g alune, 100 g nuci.

Mod de preparare:

Bate albusurile cu zaharul. Adauga galbenusurile unul cate unul. Toarna margarina topita si racita putin. Amesteca bine, dupa care pune branza sfaramata, stafidele si praful de copt.

Presara faina pana obtii o compozitie groaza ca o smantana. Toarna compozitia intr-o forma rotunda unsa cu margarina si tapetata cu faina. Lasa la cuptor cam 35-40 de minute. Dupa ce s-a racit, rastoarna pe un platou si decoreaza cu alune si nuci.

Intre timp, topeste zaharul si stinge cu apa. Adauga amidonul stins in putina apa, laptele si ciocolata rupta bucati. Pune totul pe foc si lasa pana se ingroasa amestecand energic. Lasa sa se racoreasca putin, dupa care imbraca prajitura in sosul caramel. Pentru un gust mai aparte, mai poti pune si boabe de cafea prajita.


In this article

Join the Conversation