Prajitura glazurata cu fructe

826 0

Ingrediente pentru prajitura glazurata cu fructe

Pentru blat: 6 oua, o cana de zahar, ¼ cana de ulei, o cana de faina, esenta de vanilie, o lingurita de amoniac stins cu suc de lamaie sau otet, 50 g miez de nuca maruntit.
Pentru glazura: doua plicuri de praf de budinca (cu aroma de lamaie sau vanilie), 600 ml lapte indulcit cu opt linguri de zahar.
Pentru decor: feliute de fructe proaspete de sezon.

Mod de preparare

  1. Se bat bine albusurile cu cana de zahar pana se obtine o bezea, apoi se adauga galbenusurile frecate putin cu uleiul, esenta, amoniacul stins cu suc de lamaie si faina turnata în ploaie. Se amesteca usor cu telul, de jos în sus, pana la omogenizare perfecta.
  2. Se unge o tava cu putin ulei, apoi se toarna compozitia si se presara deasupra, pe toata suprafata, miezul de nuca. Se da la copt, la foc potrivit, circa 35-40 de minute.
  3. Intre timp pregatim glazura conform indicatiilor de pe plic, care se toarna fierbinte peste prajitura coapta.
  4. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie cu un cutit bine ascutit în patrate sau romburi si se decoreaza cu feliute subtiri de fructe. Se lasa cel putin o ora la frigider.

Reteta oferita de Anisoara Ursan, Cernavoda, jud. Constanta


In this article

Join the Conversation