Prajitura pufoasa cu cirese

188 0

Mod de preparare Se porneste cuptorul cu circa jumatate de ora inainte de a coace prajitura. Se unge cu putin ulei o tava de copt; Se curata si spala ciresele, se scurg si se scot samburii. Se aseaza ciresele in tava; Se cerne faina si sarea intr-un castron incapator, se adauga 2 linguri de zahar, apoi ouale batute; Se incalzeste laptele si se toarna incet peste faina si oua, batand continuu cu telul astfel incat sa se incorporeze tot laptele. Se amesteca continuu pana cand se obtine o compozitie omogena; Se topeste untul intr-o craticioara la foc mic si se toarna peste aluat, impreuna cu romul. Dupa 15 minute se amesteca din nou pana cand aluatul devine moale si curge usor din vas; Se toarna aluatul in tava pregatita din timp si se coace prajitura circa 30-35 minute in cuptorul preincalzit; Cand este gata, se scoate prajitura din cuptor, se presara deasupra zahar din belsug si se serveste fierbinte, cu multa smantana.

In this article

Join the Conversation