Pulpa de pui glazurata cu sos de mere si portocale

334 0

Mod de preparare:

Pulpele se spala, merele se spala, se curata si se taie cubulete mici, 150 ml miere se amesteca cu zeama de portocale. Pulpele se sareaza si se pipereaza apoi se pun la marinat in zeama de lamaie in care am adaugat 5 g de rosmarin,sare si piper.

Dupa ce s-au marinat se tamponeaza cu un prosop de hirtie apoi se ung cu miere si se presara susan peste ele. Se pune intr-o tava uleiul si 200 ml apa, apoi se aseaza pulpele si se introduce la cuptor. Orezul se pune la fiert cu putina sare. Untul se topeste,apoi se soteaza merele 4-5 minute dupa care se adauga zeama de portocale,rosmarinul si se asezoneaza cu sare si piper,se mai lasa pe foc 10-15 minute.

Cind totul este gata se monteaza pe farfurii. POFTA BUNA ! Secretele Chef-ului: Putem adauga si miere la marinata daca preferam gustul dulceag. Pulpele vor fi mai suculente dar in acelasi timp si crocante daca turnam jiu peste ele in timpul coacerii.

Pentru decor am folosit un mar copt, 2 feli de portocala si o frunza de marar(n-am avut rosmarin proaspat).


In this article

Join the Conversation