Racitura de porc

265 0

Cum se procedeaza:

Pasul1: Spala carnea si soriciul si pune-le intr-o oala cu apa cat sa le acopere, la foc mic. Spumeaza de cate ori e nevoie. Adauga morcovul si ceapa intregi, curatate.

Pasul 2: Mai lasi vreo 30 de minute, apoi potrivesti de sare si piper. Cand carnea se desprinde de pe oase, adauga usturoiul pisat. Cand zeama se lipeste de buricele degetelor, e gata! Strecoara!

Pasul 3: Scoate carnea si soriciul si pune-le in castroane, iar zeama strecurata las-o sa se raceasca, culegand cu grija grasimea care se ridica la suprafata. Intre timp, pregateste decorul, din morcov, conopida si tarhon.

Pasul 4: Pune zeama strecurata la fiert, impreuna cu ouale batute spuma si cojile bine pisate. Lasa la fiert pana se coaguleaza albusurile, apoi strecoara din nou. In fine, peste decor pune bucati de carne si zeama.

Trucuri

Daca vei sa ai o piftie frumoasa si limpede, trebuie sa fierbi tot timpul foarte incet, iar vasul sa fie aproape acoperit.

Nu dai, in niciun caz, piftia la frigider. O lasi sa se inchege afara, la rece.

Fierberea prelungita face ca piftia sa ia un miros neplacut, de clei de oase.


In this article

Join the Conversation