Reteta cu dovlecei cu smantana

651 0

Dovleceii sunt, in general, bine tolerati si nu produc alergii. Pentru reteta care urmeaza trebuie sa alegi dovlecei de marime potrivita, care sa nu fie nici prea batrani, nici vestejiti.

Reteta cu dovlecei cu smantana, de la 18 luni

Ingrediente pentru doua portii

2 dovlecei

250 g branza de vaci

4 linguri de gris sau orez

2 oua

100 g smantana

o legatura de marar

20 g unt, sare dupa gust

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja, se spala si se pun la foc domol timp de zece minute. Nu trebuie sa-i fierbi, ci doar sa-i oparesti.

Se scot intr-o strecuratoare, se scurg si se lasa la racit.

Intre timp, se fierbe bine orezul sau grisul, apoi se trece printr-un jet de apa rece.

Se amesteca branza de vaci cu orezul (grisul) fiert si racit.

Se bat galbenusurile bine si se toarna peste branza.

Se lasa compozitia sa se odihneasca in timp ce din dovlecei se scot miezul si semintele.

Se incinge bine cuptorul. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu pasta de branza, la care se adauga in cele din urma smantana, sarea si mararul maruntit bine.

Se amesteca pana ce se omogenizeaza compozitia. Nu-ti mai ramane, mamico, decat sa umpli dovleceii si sa-i asezi intr-o tava unsa cu unt si putin pesmet.

Deasupra se pun doua-trei cubulete de unt. Se lasa la foc moderat maximum jumatate de ora.

Dovleceii cu smantana se servesc calzi sau reci, dupa preferinta.


In this article

Join the Conversation