Retete cu mere pentru copii

1901 0

Piure de mere coapte

Ingrediente:
2 mere
1 banana
50 g branza de vaci
2 biscuiti simpli
1-2 lingurita cu zeama de lamaie
scortisoara

Mod de preparare
1.Spala merele, asaza-le intr-un vas termorezistent si lasa-le la cuptor, la foc mic, sa se patrunda bine. Dupa ce s-au copt, decojeste-le si paseaza-le cu furculita.
2.Adauga banana zdrobita, incorporeaza branza de vaci si biscuitii rasi cat mai fin.
3.La final, stropeste cu zeama de lamaie. Piureul trebuie servit imediat.

Sugestie:
Marul este primul fruct care apare pe lista alimentelor permise in diversificare. In prima etapa, storci marul ras si ii dai bebelusului nu mai mult de o lingurita. Cantitatea o cresti treptat.

Timp de preparare: 35 minute
Dificultate: simpla
Varsta: 6 luni

Mere umplute cu ficatei

Ingrediente:
2 mere
150 g ficatei de pui
200 ml lapte
1 ceapa
3 linguri cu smantana
25 g unt
sare

Mod de preparare:
1.Spala ficateii de pui si pune-i la fiert in lapte cu un praf de sare. Separat, inabusa ceapa tocata in untul topit.
2.Adauga ficateii scursi de lapte si zdrobiti cu furculita. Lasa-i pe foc cinci minute. Dupa ce s-au racorit, adauga smantana.
3.Separat, taie deasupra merelor un capacel si scoate cu grija casuta cu seminte si o parte din miez. Umple merele cu amestecul de ficatei.
4.Asaza merele intr-un vas termorezistent uns cu unt si lasa la cuptor, la foc mic, cam 30-35 de minute.

Stiai ca…
Ficateii de pui sunt o sursa importanta de fiert, vitamine si saruri minerale? Ca sa-i accepte mai usor ascunde-i in piureul de cartof . Ai grija sa-i fierbi foarte bine!

Timp de preparare: 45 minute
Dificultate: simpla
Varsta: 8 luni

Biscuiti cu mere

Ingrediente:
1 mar
250 g faina alba
2 linguri cu sirop de artar
75 g unt
1 ou
1 lingurita cu praf de copt
scortisoara

Mod de preparare:
1.Intr-un castron, amesteca faina proaspat cernuta cu praful de copt si putina scortisoara.
2.Adauga marul ras, oul batut bine, siropul de artar si untul taiat in cubulete. Aluatul astfel obtinut lasa-l cateva minute sa se odihneasca.
3.Modeleaza apoi biscuiti si asaza-i intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Inteapa-i din loc in loc cu furculita. Coace-i la cuptor, la foc moderat, 10-15 minute.

Sugestie:
In cazul in care ai pregatit prea multi biscuitei ii poti pastra, in pungute de hartie, la loc intunecat si racoros, cel mult o saptamana.

Timp de preparare: 25 minute
Dificultate: simpla
Varsta: 8 luni
 


In this article

Join the Conversation