Retete cu orez pentru copii

830 0

Chiftelutele de orez

Ingrediente:
125 g orez bob cu bob
1ou
50 g unt
5 linguri cu pesmet
75 g smantana
100 g cascaval sau mozzarella
sare

Mod de preparare:
1.Fierbe orezul in apa cu un praf de sare. Dupa ce s-a racit adauga untul frecat cu oul batut bine. Incorporeaza smantana amestecata cu trei linguri cu pesmet.
2.Cu palmele umezite modeleaza chiftelutele, nu inainte de a pune in mijloc cate un cubulet de branza. Tavaleste-le apoi prin pesmet si asaza-le intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Rumeneste-le in cuptorul incins, pe toate partile, aproximativ 30 de minute.

Sugestie:
Fiind usor digerabil si cunoscut ca un remediu impotriva diareei, orezul este recomandat de medicii pediatri incepand de la varsta de 4-6 luni. Sarac in proteine si grasimi, el este bogat in amidon si reprezinta o sursa de vitamine A, B1, B6 si B12.

Timp de preparare: 45 minute
Dificultate: simpla
Varsta: 1 an

Orez cu sfecla

Ingrediente:
100 g orez
1 sfecla mica
500 ml supa de legume sau de pui
1 lingurita cu unt
sare

Mod de preparare:
1.Spala orezul cu apa rece si pune-l la fiert in supa de legume sau de pui.
2.Separat, spala sfecla si fierbe-o separate in apa cu un praf de sare. Daca nu te grabesti poti coace sfecla in cuptor, e mult mai gustoasa.
3.Dupa ce orezul e fiert si a absorbit toata supa, adauga untul. La final, pune sfecla taiata in felii subtiri.

Sugestie:
Atentie mare la sfecla deoarece este usor laxativa. O poti adauga in ciorbite, in piureurile de morcov, mar si telina. Trebuie doar sa fie bine fiarta sau coapta.

Timp de preparare: 45 minute
Dificultate: simpla
Varsta: 8 luni

Budinca de orez

Ingrediente:
500 ml lapte
150 g orez
3 linguri cu sirop de artar
2 oua
25 g unt

Mod de preparare:
1.Pune laptele la fiert impreuna cu siropul de artar. Dupa ce a dat intr-un clocot, adauga orezul spalat in mai multe ape reci.
2.Dupa ce a fiert si a devenit cremos, lasa-l sa se raceasca. Incorporeaza apoi galbenusurile frecate bine.
3.La final, adauga albusurile batute spuma. Compozitia astfel obtinuta rastoarn-o in doua forme termorezistente unse cu unt. Lasa-le la cuptor, la foc moderat, aproximativ 25-30 de minute.

Stiai?
Siropul de artar este un indulcitor natural, o alternativa sanatoasa pentru zahar. Contine 65 % zaharuri simple, similar cu mierea. Este nevoie de 35 de litri de seva de artar pentru a obtine 1 l de sirop.

Timp de preparare: 40 minute
Dificultate: simpla
Varsta: 8 luni

 


In this article

Join the Conversation