Retete cu peste la cuptor

767 0

Peste la cuptor cu sos de oua si iaurt

Ai nevoie de un peste marisor.

Curata-l, spala-l si sareaza-l usor – pe dinauntru si pe dinafara.

Asaza-l intr-o tava in care ai incins putin ulei.

Da-l la cuptor.

Intre timp, bate 2 – 3 oua ca pentru omleta, adauga sare si verdeata proaspata tocata marunt si amesteca totul cu o cutiuta de iaurt.

Cand pestele este copt, toarna sosul si  lasa tava la cuptor inca 10 minute.

Reteta de peste la cuptor cu sos de oua si iaurt este gata!

Peste la cuptor cu sos combinat

Un kilogram de peste

50 grame unt

Zeama de la o jumatate de lamaie stoarsa

Sare

Piper pisat

Patrunjel verde tocat

Sosul combinat

Doua lingurite de zeama de lamaie, 2 – 3 linguri de unt, o lingurita de ceapa tocata marunt, un castravete tocat marunt, sare si putin mustar – dupa gust.

Curata pestele, sareaza-l si adauga putin piper (pentru copii mai mari). Lasa sa stea o ora.

Asaza pestele intr-o tava cu ulei si da-l la cuptor. Stropeste mereu pestele cu uleiul din tava.

Dupa ce este gata, stropeste cu zeama de lamaie si mai lasa la cuptor cateva minute.

Prepara pentru acest peste la cuptor un sos combinat, amestecand ingredientele enumarate la punctul "sos combinat".

Sosul se toarna pe deasupra pestelui.

Orneaza cu felii de rosii sau de lamaie si cu patrunjel verde.


In this article

Join the Conversation