Retete cu spanac pentru copii incepand de la 2 ani

7938 0

Spanacul este leguma cu cel mai bogat continut de fier. Consumul de spanac este foarte indicat in prevenirea anemiilor, mai ales in acest anotimp in care organismul este mai putin rezistent in fata bolilor. Cele doua retete cu spanac se pregatesc rapid, dar este nevoie de multa atentie la spalatul frunzelor, pentru a inlatura tot pamantul care s-a strans pe ele.

Retete cu spanac pentru un copil puternic si sanatos

Spanac gratinat (de la 2 ani)

Ingrediente: 750 g spanac, o mana de taitei, 150 ml lapte, 75 g unt, o lingurita de faina, 2 linguri de cascaval ras, sare dupa gust.

Mod de preparare
Spanacul, curatat si spalat, se opareste in apa un minut, dupa care se strecoara si se inmoaie in 30 g unt. Se pune apoi intr-un vas uns in prealabil cu putin unt. Separat, se face un sos alb din untul ramas, faina, lapte si sare. Intre timp, se fierb taieteii, se strecoara si se maruntesc. Dupa aceasta operatiune, taieteii se amesteca cu sosul alb si se pun peste spanac. Deasupra, se presara cascavalul ras si se da la cuptor 20 de minute.

Papara cu spanac (de la 3 ani)

Ingrediente: 1 kg de spanac, 1/2 franzela, 500 ml lapte, 2 oua, 150 g branza de vaci, 2 linguri de unt, un varf de cutit de sare.

Mod de preparare
Spanacul se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare. Cand s-a inmuiat, se scurge de apa si se trece prin sita pentru a se obtine un piure (se poate inlocui sita cu un mixer pentru prepararea piureului). Intr-un vas nu foarte adanc, se bat ouale cu laptele. Se taie franzela felii si se inmoaie in lapte si ou batut. Se asaza apoi un strat de felii de paine, astfel „imbracate”, intr-o tava unsa cu unt. Piureul de spanac amestecat cu branza de vaci si sarea se toarna peste feliile de paine. Se acopera cu un alt strat de felii de paine imbibate in lapte si ou batut, peste care se presara restul de branza de vaci. Se rumeneste la cuptor la foc bun. Papara creste la copt.
 


In this article

Join the Conversation