Retete culinare pentru copii peste 8 luni

960 0

Pateu din ficatei de pui

Ingrediente:
400 g ficatei de pui
1 galbenus fiert
1 ceapa
1 catel de usturoi
1 cescuta cu lapte
ulei

Mod de preparare
1.Inabusa ceapa tocata marunt in ulei cu adaos de apa. Adauga ficateii si usturoiul taiat feliute. Condimenteaza cu sare si amesteca usor pentru a nu se prinde de fund. Cand scade zeama pe care o lasa ficateii opreste focul.
2.Dupa ce s-a racorit, adauga galbenusul si trece totul printr-o sita sau paseaza cu blenderul. Subtiaza pateul astfel obtinut cu lapte fierbinte pana ajunge la consistenta dorita de tine.

Sugestie: Ficateii vor fi mult mai gustosi, daca inainte de a-i inabusi ii lasi pentru 30 de minute in lapte.

Timp de preparare: 35 minute
Complexitate: simpla
Varsta: 8 luni

Piure de cartofi cu peste

Ingrediente:
4 cartofi potriviti
100 g file de peste (cod, salau, pastrav)
1 lingura cu unt
1 cescuta cu lapte
100 g branza de vaci
1 ceapa
1 morcov
sare

Mod de preparare
1.Spala bine cartofii si pune-i la fiert, in coaja, in apa cu un praf de sare. Separat, fierbe pestele in apa cu morcovul si ceapa.
2.Dupa ce au fiert cartofii, curata-i de coaja cat sunt inca fierbinti. Zdrobeste-i cu furculita. Adauga branzica de vaci si pestele scurs bine si rupt in fasii.
3.Subtiaza cu putin lapte pana ajunge la consistenta dorita.

Sugestie: Evita pe cat posibil pestele oceanic pentru a nu exista riscul sa contina mercur. De asemenea e bine sa pregatesti mereu peste proaspat si nu congelat.

Timp de preparare: 35 minute
Complexitate: simpla
Varsta: 1 an

Puisori din orez

Ingrediente:
1 cescuta cu orez cu bob rotund
½ piept de pui
50 g unt
1 ceapa
½ lingurita cu curry


Mod de preparare

1.Pune la fiert pieptul de pui. Aduna spuma care se formeaza deasupra, dupa care adauga praful de curry.
2.Spala orezul in multe ape reci. Pune-l sa fiarba in zeama in care a fiert pieptul de pui, pana cand scade toata zeama.
3.La final, adauga carnita taiata cat mai marunt. Lasa sa se racoreasca bine. Cu palmele umezite modeleaza orezul in forma de mingiute. Asaza-le intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
4.Stropeste-le cu untul topit si lasa-le la cuptor, la foc moderat, 15-20 de minute. Cat sunt fierbinti fa-le ochisori din bucatele de masline si gurita din ardei gras.

Timp de preparare:45 minute
Complexitate: simpla
Varsta: 1 an

Sugestie: De cate ori pregatesti un preparat din carne de pui indeparteaza pielita deoarece e plina de grasime.
 


In this article

Join the Conversation