Retete de Craciun pentru copii. Aperitive gustoase si sanatoase, in functie de varsta

2026 0

Pregătește-i, în schimb, carne de curcan, pui sau pește, înlocuiește salata de boeuf cu una de legume cu dressing din iaurt, iar în loc de deliciosul cozonac cu nucă (dacă dorești să încerci ceva nou, îți recomandăm un cozonac cu nucă și caramel ), sevește-i chec făcut în casă. Tortul cu cremă poate fi înlocuit cu tort de mere sau cu o tartă de fructe!

În continuare, găsești trei rețete de Crăciun pentru copii pentru a prepara niște aperitive sănătoase, gustoase și potrivite vârstei lor.

Rețete de Crăciun pentru copii

Tartine cu pate de casă (de la 10 luni)

  • 500 grame ficăței de curcan
  • 1 morcov
  • 1 ceapă mică
  • 1 țelină mică
  • 1 cățel de usturoi
  • 75 grame unt
  • pâine integrală
  • puțină sare (după 1 an!)
  • câteva boabe de afine (opțional)

Fierbe ficățeii împreună cu legumele, după ce le-ai tăiat mărunt. Când sunt gata, pasează totul în blender, împreună cu un cățel de usturoi, 75 grame de unt și un praf de sare. Lasă amestecul la frigider câteva ore și servește-l pe pâine integrală. Folosește forme de biscuiți pentru a tăia steluțe din feliile de pâine și (opțional) ornează-le cu afine.

Brăduți din sfeclă și avocado (de la 1 an)

  • 1 sfeclă roșie
  • 2 avocado
  • 2 linguri cu iaurt
  • zeama de la o lămâie
  • 1 cățel de usturoi (facultativ)
  • sare

Curăță sfecla roșie, fierbe-o în apă cu sare și tai-o în feliuțe subțiri. Separat, pregătește pasta de avocado. Curăță fructul de coajă și sâmbure, taie-l în bucăți, dă-l prin blender și stropește cu coaja de lămâie ca să nu se oxideze. Adaugă iaurtul și mixează. Pune usturoiul pisat (facultativ) și sare. Montează turnulețele o felie de sfeclă cu un strat de pastă de avocado.

Ruladă de spanac, somon și brânză (de la 2 ani)

  • 200 g cremă de brânză
  • 200 g spanac congelat sau proaspăt
  • 200 g somon
  • 3 ouă
  • 120 g făină
  • sare

Opărește spanacul în apă cu sare, scurge-l și dă-l prin blender. Separat, bate ouăle cu un praf de sare. Adaugă piureul de spanac și încorporează făina amestecată cu un praf de sare. Toarnă compoziția într-o tavă unsă și tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptor, la foc moderat, 15 minute. Răstoarnă blatul pe un prosop umed și rulează cu grijă. Lasă-l câteva minute, apoi desfă ușor și întinde crema de brânză. Pune deasupra fâșii de somon și câteva capere. Rulează din nou și dă la rece minimum o oră.

Îți plac aceste rețete de Crăciun pentru copii? Tu ce meniu te-ai gândit să-i pregătești celui mic de sărbători?

Foto: Guliver/ Thinkstock, rețete publicate în revista MAMI, Decembrie 2014

In this article