Retete de torturi pentru Revelion 2014

1242 0

Trei torturi pentru Revelion 2014 pentru toate gusturile: cu crema mascarpone, pentru bebe si tort… de legume!

Torturi pentru Revelion 2014. Pofta buna!

Tort cu crema mascarpone

Ingrediente

6 oua

200 grame zahar 

sare

230 grame faina

40 grame cacao

½ lingurita cu praf de copt

Pentru crema 

2 galbenusuri

5 grame gelatina

50 ml lapte

100 grame zahar

50 grame ciocolata alba

250 grame mascarpone

250 ml frisca lichida

Pentru decor

100 ml frisca lichida

1 plic cu zahar vanilat

Mod de prepare

1. Bate ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adauga zaharul si mixeaza pana se topeste.
2. Presara faina amestecata cu praful de copt si cacao. Dupa ce s-a incorporat, impar-te compozitia in 3 si coace 3 foi intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, cam 15-20 de minute.
3. Freaca galbenusurile cu 50 g de zahar pana obtii o cre-ma fina. Adauga treptat laptele rece si ciocolata. Pune vasul la foc mic si amesteca continuu. Incorporeaza gelatina inmuiata in 3 linguri cu apa rece.
4. Lasa la frigider sa se raceas-ca, dupa care adauga mascarpone si apoi frisca batuta cu restul de zahar.
5. Tapeteaza cu folie forma in care ai copt blaturile. Toarna jumatate din compozitia de crema. Acopera cu primul blat. Procedeaza intocmai si cu cea de-a doua parte si lasa la rece cateva ore.
6. Taie cel de-al treilea blat in 14 triunghiuri. Decoreaza tortul cu frisca batuta cu zaharul vanilat. Asaza deasupra triunghiurile de blat. Pudreaza cu putina cacao si lasa la rece cateva ore bune.

Tort bebe cu fructe si scortisoara (de la 6 luni)

Ingrediente

180 ml lapte

o lingura de cereale fara gluten

un mar (sau un alt fruct)

un varf de scortisoara.

Mod de preparare

Incalzeste laptele cu cerealele si scortisoara, la foc mic, timp de 10 minute, amestecand continuu. Apoi, lasa sa se raceasca. Marul fara samburi, taiat in bucati, se fierbe in putina apa, la foc mic. Fructele, impreuna cu laptele racit, se mixeaza cu blenderul pana se obtine un amestec omogen.

Tort de legume

Ingrediente

200 grame sunca

900 grame legume(cartofi mazare morcovi)

2 pachete cascaval (pentru sandvis)

2 cesti orez

200 grame ciuperci

100 grame cascaval

150 grame crema de branza pentru ornat.

Mod de preparare

Tapeteaza o forma cu hartie de copt, apoi asaza feliile de sunca si peste ele, cele de cascaval.

Legumele se taie cubulete se fierb, apoi se strecoara si cat sunt calde se adauga 100 grame cascaval ras si se asaza in forma peste feliile de cascaval.

Ciupercile se calesc cu putin ulei de masline. Orezul se fierbe (cu supa strecurata), se amesteca cu ciupercile se condimenteaza si se asaza peste legume.

Se mai pun cateva felii de sunca deasupra si se lasa la frigider. Cand s-a racit, se rastoarna si se orneaza.

 


In this article

Join the Conversation