Retete pentru bebe de 6 luni

32206 0

Branzica din calciu lactic
1.Pune la fiert 500 ml de lapte. Dupa ce a dat in 2-3 clocote adauga tabletele de calciu lactic pisate separat. Amesteca usor si lasa laptele pe foc pâna când incepe sa se brânzeasca, iar zerul sa se separe usor. Poti sa inlocuiesti tabletele de calciu lactic cu 2-3 lingurite cu zeama de lamâie.
2.Branzica astfel obtinuta se strecoara printr-o sita in care ai pus o bucata de tifon. Lasa sa se scurga cel putin o ora.
3.Branzica este bine primita de mofturos mai ales daca este combinata cu mere coapte.

Iaurt de casa
1.Pune la fiert 1 l lapte. Dupa ce a dat in clocot, lasa-l sa se racoreasca pana cand e usor caldut.
2.Separat, pune intr-un alt vas 3-4 linguri cu iaurt. Toarna treptat laptele si amesteca energic. Acopera vasul cu un capac si lasa-l la temperatura camerei 4-5 ore, in functie de cat de cald este in camera.
3.Cand vei dori sa faci din nou iaurt de casa, foloseste cateva linguri din cel astfel obtinut.

Supa clara de legume
1.Curata o ceapa, un mocov, o radacina de patrunjel si un pastarnac. Taie legumele in cubulete si pune-le la fiert in 500 ml de apa. Acopera cu un capac si lasa-le sa fiarba, la foc mic, pana când sunt patrunse bine. Strecoara supa printr-o strecuratoare si serveste-o calduta.
2.Data viitoare când faci supita poti sa-i lasi in ea si cateva legume pasate si sa o aromatizezi cu patrunjel tocat.

Piure de mar copt cu banana
1.Spala bine marul, scoate casuta cu seminte si asaza-l intr-un vas termorezistent uns cu putin unt si tapetat cu hartie de copt. Lasa-l la cuptor, la foc mic, aproximativ 25-30 de minute.
2.Curata marul copt si, impreuna cu banana, zdrobeste-le cu un blender sau trece totul printr-o sita. Serveste imediat.

Branzica cu fructe
1.Curata o banana si un mar copt. Trece fructele printr-o sita deasa impreuna cu o cescuta cu brânzica calcica. Stropeste cu putina zeama de lamâie si serveste imediat.

Piure de cartofiori
1.Pune la fiert o jumatate de piept de pui, de preferat de tara. Aduna spuma de cate ori este nevoie. Separat, fierbe 2-3 cartofi in coaja.
2.Dupa ce au fiert, curata-i de coaja si paseaza-i cu furculita. Adauga carnita fiarta bine si pasata cu blenderul. Subtiaza piureul cu putin lapte pana cand ajunge la consistenta dorita.
3.Daca vrei sa fie si mai gustos poti adauga si o lingura cu branzica facuta in casa.

 


In this article

Join the Conversation