Retete pentru copii – racoroase si de sezon

591 0

Felurile de mancare propuse le poti pregati fie la micul dejun, fie ca aperitiv la masa de pranz, fie la cina. Usor de pregatit, ele au ca ingrediente principale legumele de sezon. Asadar, retete100% naturale si fara prelucrare termica…

3 retete pentru copii cu rosii, fasole verde si amestec de legume 

Rosii umplute (de la 1 an)

Ingrediente:1 kg de rosii, nu foarte coapte, o ceapa mica, o felie de paine, un ou, doua linguri de ulei, de preferinta de masline, 250 g branza telemea, verdeata.
Mod de preparare
Se taie la fiecare rosie un capac, apoi se scobeste cu grija miezul. Se indeparteaza semintele, iar ceea ce ramane se amesteca cu o felie de paine inmuiata in lapte, galbenusul de ou, ceapa rasa sau tocata foarte marunt, uleiul si branza. Se amesteca bine compozitia si se umplu rosiile. Deasupra, poate fi tocata verdeata, de preferinta marar.

Salata de fasole verde cu iaurt (de la 3 ani)

Ingrediente: 200 g de fasole (cu pastaia lata), un castravete (curatat de coaja), doi morcovi, doua rosii, fara samburi si pielite, o telina, 250 g iaurt sau smantana degresata.
Mod de preparare
Morcovii, telina si castravetele se curata de coaja. Se separa miezul de la cele doua rosii de samburi si pielite. Dupa aceea se trec prin masina de tocat fasolea verde cruda, castravetele, morcovii, miezul de la rosii, telina. Se amesteca bine, se potriveste totul de sare si se consuma cu iaurt sau cu smantana degresata.

Amestec de legume cu cascaval

Ingrediente:1/2 kg de rosii, doua fire de ceapa verde, doua-trei mere, o telina mare, 250 g cascaval sau branza telemea, sare, dupa gust.
Mod de preparare
Se taie ceapa cat mai fin. Merele si telina se curata de coaja, apoi se rad pe razatoarea mica sau la robot. Rosiile se separa de pielite si de seminte. Se amesteca toate ingredientele cu ceapa, se adauga sare dupa gust si se lasa sa se imbibe o jumatate de ora. Deasupra se rade cascaval sau branza telemea.


In this article

Join the Conversation