Rosii umplute cu carne de vita

848 0

Ingrediente

patru rosii mari

200 g de carne de vita

un ou

o lingura de orez

condimente

verdeata

doua cepe mici

o lingura de bulion

patru linguri de ulei

100 g smantana.

Mod de preparare

Se spala rosiile, se taie capacele si se scoate miezul cu seminte.

Se trece carnea prin masina de tocat, se amesteca apoi cu oul, orezul ales si spalat si o ceapa tocata foarte marunt.

Se adauga sarea si condimentele. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile.

Separat se pregateste un sos din miezul de la rosii (cu tot cu seminte), o cana de apa, doua linguri de ulei si cealalta ceapa tocata marunt. Se pune sosul pe foc pana da un clocot.

Rosiile umplute cu carne de vita se aseaza intr-o cratita, se toarna deasupra sosul si se pun la fiert cam o jumatate de ora.

Intre timp se incinge cuptorul.

Dupa o jumatate de ora, se introduce cratita la cuptor, adaugandu-se o canita de apa si doua linguri de ulei.

Se pune deasupra verdeata si se lasa la cuptor 90 minute.

Rosiile umplute cu carne de vita se servesc calde, cu smantana alaturi.

 


In this article

Join the Conversation