Scrumbie cu sos de smantana

429 0

1: Curata pestele de intestine, taie-i capul si coada, spala-l bine in apa cu putin otet si sareaza-l.

2: Dupa ce l-ai sters cu un servet de excesul de apa, da-l prin faină si prajeste-l in unt.

3: Între timp, curata ceapa, tai-o marunt si caleste-o in untul in care ai prajit pestele, stinge cu boiaua dulce si doua linguri cu apa. Adauga smantana si usturoiul pisat si mai lasa cateva minute pe foc, pana se inmoaie ceapa.

4: La final, sareaza, pipereaza si toarna sosul peste pestele prajit. Stropeste cu zeama de lamaie si orneaza cu cateva felii de lamaie si patrunjel verde.

Recomandare:
• Pestele (in lipsa de scrumbie, poate fi macrou sau chiar merlucius) trebuie scos pe un platou in care ai pus servetele de hartie, pentru a evita excesul de grasime.


In this article

Join the Conversation