SIROP DIN MUGURI DE BRAD

280 0

Acest sirop se prepara primavara, cand mugurii de brad au lungimea de 3-4 cm si culoarea verde. Mugurii, curatati de codite, se spala cu apa rece, se pun intr-o oala smaltuita, suficient de mare si se toarna apa (la 1 kg muguri se pun cca 2 l apa). Se fierb cca o ora, pana cand se inmoaie bine. Dupa aceea se ia de pe foc oala si se lasa sa stea acoperita la rece 48 de ore, iar daca este cald, numai 24 ore, ca sa se extraga cat mai bine din muguri sarurile minerale si uleiurile aromatice. Sucul se strecoara prin tifon dublu, asezat pe strecuratoare, presand mugurii ca sa se scurga tot sucul. Sucul se cantareste si, la 1 l suc, se va pune zahar ca si la siropul de zmeura. Este excelent diluat cu apa sau, mai ales pe post de medicament pentru copiii (si nu numai) cu afectiuni respiratorii – cate o lingurita de 2 – 3 ori pe zi.


In this article

Join the Conversation