Sufleu de legume cu sos de smantana

220 0

Cum se procedeaza:

Cureti conopida, o desfaci in buchetele si o pui la oparit in apa cu sare 8-10 minute, dupa care o lasi la scurs. Lasi conopida sa se raceasca si o zdrobesti pana obtii un piure. Adaugi galbenusurile, sarea, piperul, nucsoara si albusurile batute spuma.

Pentru copt, ar fi bine sa ai forme mici, rotunde, in care sa pui amestecul de conopida. Daca nu ai forme mici, merge sa pui sufleul si intr-o tava mai mare. Formele trebuie unse inainte cu unt. Dupa ce pui piureul de conopida in forme, le acoperi cu folie de aluminiu si le asezi in cuptorul preincalzit 20-25 de minute, pana sufleul devine auriu.

Pentru sos, tai salotele foarte fin si le rumenesti in unt, adaugi faina si desfaci cu vin alb. Amesteci usor supa de legume, adaugi smantana, sarea si piperul. Pui sufleul pe farfurie, pe langa el torni sosul de smantana si decorezi cu frunzulite de verdeata. Poti sa-l servesti ca atare sau ca garnitura la peste sau carne.

In this article

Join the Conversation