Supa crema de ciuperci cu carne de pasare

1527 0

Ingrediente pentru supa crema de ciuperci cu carne de pasare

1,5 l apa

1 pui mic

250 gr. ciuperci

1 buc. telina

1 buc. radacina patrunjel

1 bucata ceapa

1 lingurita faina

50 g smantana

1 galbenus

1dl ulei sau unt

sare

Mod de preparare

Puiul curatat si spalat se pune la fiert intreg, in apa rece cu putina sare.

Cand este gata se scoate, se detaseaza carnea de pe oase si se taie betisoare sau cubulete, nu prea mari.

Zarzavaturile si o jumatate din cantitatea de ciuperci se curata, se spala, se taie marunt si se calesc in ulei sau unt, dupa care se pun in supa si se fierb.

Dupa ce s-au inmuiat, se strecoara si se paseaza. Piureul obtinut se pune in supa si se da cateva clocote.

Galbenusul, amestecat cu faina si cu smantana, se toarna peste supa, se potriveste de sare si se mai fierbe circa 20 minute.

Ciupercile ramase se fierb taiate feliute.

Mod de servire

Cand crema este gata, se serveste cu carnea de pasare si cu ciupercile fierte. Acum, supa crema de ciuperci este gata!


In this article

Join the Conversation