Supa crema de conopida cu smantana

5194 0

Conopida este bogata in vitamine si este foarte satioasa.

Dar, pentru ca are un miros si un gust mai deosebit, s-ar putea sa nu fie pe placul copiilor. Scapi de acest inconvenient punand in practica un truc vechi: inainte de preparare, e bine sa fie tinuta in apa rece. Mai exista, de asemenea, posibilitatea sa fie fiarta in doua ape.

Supa crema de conopida cu smantana (dupa ce implineste varsta de 6 luni)

Ingrediente

o conopida de marime potrivita

2 linguri de unt

o lingurita de faina

2-3 linguri de smantana

patrunjel verde

sare dupa gust.

Mod de preparare

Se rupe conopida in buchetele si se spala foarte bine.

Se pune apoi la fiert.

Se desface o lingurita de faina in putina apa rece, amestecand bine ca sa nu apara cocoloase, apoi se adauga la supa.

Cand da in clocot, se pun untul si sarea. Se fierbe bine, cam 45 de minute, la foc potrivit.

Cand a fiert, luati conopida cu o paleta si o treceti printr-o sita tot in apa in care a fiert.

Adaugati apoi smantana si cateva fire de patrunjel verde. Supa crema de conopida se poate servi si cu crutoane, in cazul in care copilul are deja dintisori.
 

 


In this article

Join the Conversation