Supa crema de dovlecei si praz

2459 0

Mai clar: conţine vitamina K, fier, mangan, calciu, acid folic şi vitamina B6.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de preparare: 35 de minute

Ingrediente pentru supa cremă de dovlecei şi praz

2 linguri cu ulei de măsline
1 lingură cu unt fără sare
2 dovlecei curăţaţi de coajă şI seminţe, tăiaţI cubuleţe
2 mere acrişoare, curăţate de coajă şi seminţe, tăiate cubuleţe
1 morcov, tăiat julien
1 ţelină mică, curăţată de coajă, tăiată cubuleţe
frunzele de la o ţelină
1 praz, tăiat rondele
1 ceapă mare, tăiată julien
6 ceşti cu apă
¾ ceaşcă de lapte de cocos
Sare, piper

Mod de preparare

Pentru supa cremă de dovlecei şi praz, ai nevoie de un vas înalt în care să încălzeşti uleiul şi untul.

Adaugă legumele şi sotează, amestecând din când în când.

După 15 minute, toarnă apa şi laptele de cocos, acoperă şi fierbe la 10 minute, la foc mic. Potriveşte de sare şi piper.

Lasă să se răcească, apoi toarnă legumele în blender cu puţină supă şi mixează.

Adaugă crema rezultată la supa rămasă, amestecă, mai dă o dată în clocot.

Supa cremă de dovlecei şi praz se serveşte cu frunze de ţelină, proaspăt tocate.

 

 

 

In this article

Join the Conversation