supa crema de legume peste 6 luni

208 0

legumele, spalate, curatate, si taiate in bucati se fierb foarte bine. Dupa ce au fiert, se strecoara apa, iar zarzavatul se paseaza de cateva ori printr-o sita deasa. Piureul obtinut din zarzavat se aseaza in supa strecurata si se pune din nou la fiert. Intre timp se pregateste un sos din 5 g unt, 5g faina si 100ml lapte. Se topeste untul, apoi se adauga faina si laptele. Se mai lasa sa fiarba inca vreo 10 min la foc slab. Peste acesst sos se toarna supa si se mai lasa sa fiarba 5-10 min,amestecandu-se constant pentru a nu se prinde de fund.dupa ce a fiert se adauga verdeata tocata marunt. Pentru bebeii intre 6 si 9-10 luni se pate aduga si un galbenus de ou pasat cu [putin lapte si adaugat in supa.La sugarii peste 1 anisor galbenusul poate fi adaugat chiar si crud amestecat in apa si apoi in supa fierbinte. Poti adauga la final o lingurita de zeama de lamaie sau suc de rosii. Pentru vitamine


In this article

Join the Conversation