Supa de pui

765 0

Cum se procedeaza:

Cand carnea este pe jumatate fiarta in apa si dupa ce s-a luat spuma, se adauga legumele. Dupa ce s-au fiert, se strecoara supa in alt vas si se adauga uleiul.

Se prepara galustele astfel: se freaca galbenusurile, apoi se adauga treptat grisul si albusurile batute spuma.

Compozitia se toarna, cu lingurita, in supa care clocoteste. Daca prima galusca se desface, mai adauga putin gris in compozitie. La sfarsit se pune verdeata tocata marunt.

In loc de galuste, se pot pune taitei, zdrente de ou, orez, galuste de ficat.

Galustele de ficat se prepara astfel:

Ingrediente: 125 g ficat de vita, 20 g unt, o lingura de patrunjel tocat marunt, un ou, pesmet, faina.

Cum se procedeaza: se da ficatul prin masina de tocat, se adauga oul, patrunjelul, se potriveste de sare. Se fac galuste care se trec prin faina si se fierb 25 de minute in supa.

Zdrentele de ou se prepara astfel:

Ingrediente: un ou, doua linguri de faina, o ceasca de lapte.

Cum se procedeaza: se bate oul cu faina si se adauga laptele, pana cand se obtine un aluat subtire. Se toarna cu lingura, firisoare subtiri, cand supa clocoteste. Se fierb cateva minute.


In this article

Join the Conversation