Taitei cu legume, tofu si sos de alune

244 0

Pentru sosul de alune: 100 g alune neprajite si nesarate, 2 cepe frantuzesti (salote) sau cepe obisnuite, dar mici, 2 catei de usturoi, 3 linguri de sos dulce de soia, zeama de la ½ de lamaie, 1 lingurita Sambal Oelek (pasta de ardei iute, zahar si otet), 1 lingura de zahar de palmier sau brun, 3 linguri de ulei de masline BERTOLLI, 300 ml lapte de cocos, sare.

Cum se procedeaza:

Prajesti alunele intr-o tigaie fara grasime pana devin maronii, apoi le tai marunt. Cureti cepele si le tai. La fel procedezi cu usturoiul. Intr-un castron mai inalt pui alunele, ceapa, usturoiul, sosul de soia, zeama de lamaie, pasta Sambal Oelek si zaharul brun si le mixezi pana obtii o pasta cremoasa.

Intr-o tigaie, incingi uleiul de masline BERTOLLI si calesti piureul de alune. Il diluezi cu laptele de cocos, amestecand incontinuu si lasi la fiert 3 minute. Gusti si potrivesti de sare. Tai julienne varza rosie, ceapa verde, in inele, iar morcovii, in bastonase subtiri. Speli ardeiul gras, ii scoti samburii si il tai fasii.

Lasi branza tofu la scurs si o tai in bucatele. Taiteii ii fierbi dupa instructiunile de pe pachet. Ii scurgi de apa, ii asezi in patru farfurii si peste ei torni sosul de alune. Aranjezi frumos legumele si tofu peste pastele cu sos si aduci la masa imediat.

In this article

Join the Conversation