Toba ardeleneasca

676 0

Cum se procedeaza:

Pasul 1: Taie toate ingredientele (mai putin fleica) fasii cat mai subtiri si lungi, apoi freaca-le cu sare, piper macinat si paprika, intr-un castron.

Pasul 2: Pune-le la fiert, in apa rece doar cat sa acopere carnurile, cu boabe de piper si o foaie de dafin. Lasa vreun sfert de ora, apoi pune si fleica si mai lasa.

Pasul 3: Cand s-au fiert toate, scoate carnurile, taie si fleica fasii, in lung, apoi lasa-le putin la racit. Umple matul (stomacul) cu toate cele, dar cat mai in lung si nu foarte indesat.

Pasul 4: Umple acum cu zeama, leaga bine matul si pune-l la fiert in apa cu boabe de piper, foaie de dafin si un pahar cu vin. Doar o jumatate de ora, avand grija sa-l intepi usor din cand in cand.

Trucuri

La fiert poti pune si putin vin. Va face carnea mai gustoasa!

Spala organele in apa rece si lasa-le 10-15 minute in 3 parti apa si o parte otet, ca sa iasa orice eventual miros.

Ca sa se albeasca stomacul (matul) si sa dispara orice urma de grasime sau de murdarie, freaca-l usor cu malai. Limpezeste-l in mai multe ape reci si lasa-l la scurs.


In this article

Join the Conversation