Tort cu crema mascarpone

647 0

Mod de preparare

1: Bate ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adauga zaharul si mixeaza pana se topeste.

2: Presara faina amestecata cu praful de copt si cacao. Dupa ce s-a incorporat, impar-te compozitia in 3 si coace 3 foi intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, cam 15-20 de minute.

3: Freaca galbenusurile cu 50 g de zahar pana obtii o cre-ma fina. Adauga treptat laptele rece si ciocolata. Pune vasul la foc mic si amesteca continuu. Incorporeaza gelatina inmuiata in 3 linguri cu apa rece.

4: Lasa la frigider sa se raceas-ca, dupa care adauga mascarpone si apoi frisca batuta cu restul de zahar.

5: Tapeteaza cu folie forma in care ai copt blaturile. Toarna jumatate din compozitia de crema. Acopera cu primul blat. Procedeaza intocmai si cu cea de-a doua parte si lasa la rece cateva ore.

6: Cel de-al treilea blat taie-l in 14 triunghiuri. Decoreaza tortul cu frisca batuta cu za-harul vanilat. Asaza deasupra triunghiurile de blat. Pudreaza cu putina cacao si lasa la rece cateva ore bune.


In this article

Join the Conversation