Tort cu fructe

328 0

lngrediente pentru sirop:200 ml apa; 200 g zahar; 3 lingurite de gelatina dizolvata în apa rece; 3 plicuri de zahar vanilat

lngrediente pentru crema:3 oua întregi; 175g zahar; 3 plicuri de zahar vanilat; 3lingurite de gelatina dizolvata în apa; 175 ml lapte.

Cum se procedeaza:

Se amesteca toate aceste ingrediente si se pun apoi la copt într-o cratita sau într-o forma pentru tort. Dupa ce se coace, blatul se lasa la racit si se însiropeaza cu zeama de compot sau cu un sirop din apa cu zahar, de consistenta celui de la compot.

Pe fundul aceleiasi cratite (forme) în care ai copt blatul se aranjeaza fructele, peste care se va pune un sirop, obtinut dupa metoda de mai jos din:

200 ml apa; 200 g zahar; 3 lingurite de gelatina dizolvata în apa rece; 3 plicuri de zahar vanilat

Se pune pe foc apa cu zaharul, plicurile de zahar vanilat si cele trei lingurite de gelatina dizolvata în putina apa rece. Se lasa sa fiarba în clocot. Se ia vasul de pe foc si se pune la rece.

Când s-a racit, se toarna, prin strecuratoare, peste ornamentul de fructe, apoi se introduce cratita (forma) în frigider.Cele mai indicate fructe pentru acest tort sunt portocalele, kiwi, grepfrut.Poti sa folosesti la ornarea tortului si fructe care nu mai sunt de sezon, cum ar fi zmeura, ciresele sau capsunile, daca le ai în congelator.

Ouale, zaharul, zaharul vanilat si laptele se pun pe foc. Se adauga apoi gelatina dizolvata în apa rece si se amesteca pâna când compozitia ajunge la consistenta unei smântâni mai groase. În acel moment se ia vasul de pe foc si se pune la rece. Când s-a racit se adauga 500 g de frisca. Se va obtine o crema ca la cremsnit.

Se scoate din frigider cratita (forma) cu fructele încorporate în gelatina, se întinde deasupra crema si peste crema se asaza blatul. Se lasa la frigider peste noapte (circa 7-8 ore). Dupa ce scoti cratita din frigider, cu un cutit desprinzi usor marginile tortului de cratita. Pui apoi cratita pentru doua secunde la foc, si apoi imediat rastorni tortul pe un platou.

Optional, poti sa ornezi cu frisca marginile tortului. Frisca poate lua forma unor omuleti de zapada, carora le poti pune nasturei, ochisori si nas din fulgi de ciocolata rasa.

In this article

Join the Conversation