Tort cu fructe

237 0

blatul din pandispan obisnuit se face din oua, zahar si faina; se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul si se bate din nou pina se tine pe tel sau mixer. Apoi se adauga ouale si faina mestecind prin rasturnare si nu foarte mult sa nu iasa aerul din bezea; se poate adauga zahar vanilat si coaja de lamiie sau portocala. Se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina in prealabil si se baga repede la cuptorul incins dinainte; se lasa 20-30 min -se incearca cu scobitoarea; cind se scoate din cuptor se rstoarna imediat din tava. Dupa ce se raceste se taie in 2 sau 3 si se insiropeaza cu compotul sau sirop din apa, zahar, vanilie si altele. Se taie fructele bucatele mici ( struguri din compot, mere, portocale, banane, etc si se aseaza peste feliile taiate din blat. se pune crema de vanilie ( sau lamiie) peste blat si la final se orneaza cu frisca


In this article

Join the Conversation