tort cu mere

258 0

merele se spala se curata de coaja si se scot cotoarele, se umplu cu dulceata, intr-o cratita de 6 litri care se unge cu jumatare de pachet de unt se tapeteaza cu 250g zahar, se aseaza merele se presara cu scortisoara se pune pe fiecare mar un cub de unt din cel ramas, se introduce la cuptor la foc moderat pina ce merele s-au imuiat putin si zaharul s-a topit , intre timp se prepara blatul se separa albusul de galbenus de la cele 7 oua, se pune zaharul peste galbenus se adauga si esenta, zaharul vanilat coaja de lamiie , cele 7 linguri de apa se amesteca cu mixerul pina se topeste zaharul, apoi se adauga faina , praful de copt stins cu zeama de la lamiie, se amesteca bine totul, se bat albusurile spuma bine se pun peste compozitia de galbenus se amesteca de jos in sus, si se toarna in cratita peste mere se lasa 20 de minute la foc mic, dupa ce s-a scoa din cuptor se face un sirop din 200 ml apa cu 5 linguri de zahar topite pe foc , cind acest sirop s-a racit se toarna in cratita peste tort intepindu-se din loc in loc cu o scobitoare pentru a patrunde in interioul blatului, se lasa la rece 3 ore apoi se rastoarna cratita pe un platou se decoreaza cu frisca si este excelent, se poate da copiilor incepind cu virsta de 1 an , baietelul meu il adora. pofta buna!

In this article

Join the Conversation