Tort de ciocolata

233 0

Pentru glazura: 100 g ciocolata menaj, 30 g unt.

Cum procedezi: intr-o cratita se pun 2 linguri apa si 100 g ciocolata maruntita. Fara a amesteca, se lasa la topit. Cand s-a topit, se adauga si untul de asemenea topit. Se amesteca galbenusurile de ou cu zaharul si cu grija se adauga la crema de ciocolata si unt. Se incorporeaza si faina, praful de copt si zaharul vanilat. La sfarsit se adauga cu grija si albusurile batute spuma. Prajitura astfel preparata se coace la foc potrivit (nici intr-un caz mare fiindca se arde!!!) in circa 30 minute.

Intre timp, se prepara glazura: se topeste ciocolata si se adauga 1 lingura de unt. Glazura se toarna peste blatul racit si se lasa sa se usuce.

Atentie! a nu se pune la frigider fiindca glazura va deveni mata!


In this article

Join the Conversation