Tort de ciocolata

1097 0

Nazdravanul tau e marisor acum, iar aniversarea a devenit un moment extrem de important. Ajuta-l sa-si impresioneze prietenii cu un tort de ciocolata de vis.

Ingrediente

Blat
160 de grame unt
100 grame ciocolata rasa
Zahar vanilat
Coaja si zeama de lamaie
6 oua
125 de grame de zahar
3-4 linguri de pesmet

  • Cosulete dulci: un desert irezistibil

Crema
2 oua
100 grame zahar
100 grame unt
50 grame ciocolata
Zahar vanilat

Glazura
50 grame ciocolata
2 linguri zahar
1 lingurita apa

Mod de preparare a tortului de ciocolata

Freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, amesteca aceasta compozitie cu untul, frecand continuu, si cu ciocolata rasa.

Adauga albusurile spuma, pesmetul, zeama si coaja de lamaie rasa. Se coace la cuptor intr-o forma unsa si tapetata cu hartie.

Crema pentru acest tort de ciocolata se obtine batand ouale si zaharul pe foc, pana se incing bine.

Apoi le lasi sa se raceasca si adaugi unutul frecat. La final, pui ciocolata topita si zaharul vanilat.

Se taie blatul, il umpli cu crema de ciocolata si-l ornezi cu frisca.

Daca doresti o glazura de ciocolata, procedeaza in felul urmator: pune ciocolata la topit intr-un vas cu cateva picaturi de apa, la foc mic si, apoi, amestec-o bine cu zaharul si freac-o pana are consistenta unei paste. Toarna pasta obtinuta peste tortul de ciocolata cat timp este calda si intinde-o bine, cu un cutit.


In this article

Join the Conversation