Tort de mere

1104 0

Ingrediente tort de mere (2 – 3 ani)

  •  7-8 mere potrivit de tari (sunt bune cele acrisoare, nu cele fainoase)
  • 300 grame zahar,
  • 300 ml. apa plata
  • 400 ml. suc de portocale
  • 100 grame visine sau cirese. 

 

Pentru blat

  • 4 oua
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 4 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu zahar
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de lamaie si de portocale

 

Mod de preparare

Intr-o cratita de 4 litri se pun zaharul, apa plata si merele curatate de coaja si de seminte.

In scobitura marului se pun visinele, ciresele sau stafidele.

Se asaza merele in cratita de jur-imprejurul ei si unul in mijloc.

Se pune cratita in cuptorul incins dinainte si se lasa la foc potrivit timp de 10-20 minute.

Intre timp se face blatul tortului de mere. Se bat albusurile pana se intaresc, se adauga zaharul si se bat in continuare pana ce se formeaza o spuma densa. Se adauga galbenusurile pe rand, apoi se pune treptat uleiul si la urma mirodeniile. Se adauga treptat faina si se amesteca cu telul numai de sus in jos sa nu se lase albusurile.

Scoateti cratita cu mere din cuptor, lasati-o sa se raceasca doua minute, apoi puneti compozitia de blat.

Se lasa la cuptor timp de 30-35 de minute.

Cand este gata, rasturnati pe o suprafata plata si insiropati cu siropul mentionat la ingrediente (suc de portocale).

Cand tortul de mere se raceste, se orneaza cu frisca.

 


In this article

Join the Conversation