Tort grecesc

1271 0

Pentru sirop: 250 ml apa, 250 g zahar, o lamaie si putin unt pentru uns tava.

Cum procedezi: se pun intr-un bol toate ingredientele „uscate”, adica faina, grisul, bicarbonatul, sarea, zaharul, si coaja rasa de la o lamaie. Separat, intr-un alt bol, se amesteca ingredientele „umede”, adica iaurtul, ouale si zeama de la o lamaie. Apoi se amesteca continutul celor doua boluri si se pune totul intr-o tava de copt unsa in prealabil cu unt. Se coace la foc mediu (160 grade) in circa 50 minute. Pana prajitura e la cuptor se prepara siropul prin fierberea apei a zaharului si a unei lamai (folosim si zeama si coaja rasa).

Dupa ce se scoate prajitura din cuptor se toarna jumatate din sirop. Se acopera tava cu o folie de aluminu si peste un sfert de ora se toarna si restul de sirop. Dupa racirea prajiturii se taie patrate egale. Vara se poate servi cu globuri de inghetata de lamaie!

Pofta buna!


In this article

Join the Conversation