Tort rapid!

213 0

Ingrediente

Blat

3 oua

130 grame zahar

130 grame faina

un praf de copt

un praf de sare.

Pentru insiropat:

suc Fanta sau sirop din zahar si rom.

Crema

o cutie de Finetti si o jumatate pachet unt.

Pentru ornat

500 grame smantana dulce si zahar vanilat.

Mod de preparare a tortului rapid

Blat

Se freaca zaharul cu galbenusurile, sarea si praful de copt stins cu zeama de lamaie si se amesteca peste albusurile batute spuma cu mixerul.

Se pune o hartie de copt intr-o cratita rotunda sau o coala normala unsa cu ulei si taiata rotund, si se pune aluatul la copt 30 minute.

Cand este gata se desprinde de pe margini.

Crema

Finetti se freaca cu untul si se umple blatul taiat in 3.

Pentru ornat

 Se freaca smantana cu zaharul vanilat pana la consistenta dorita. Cu aceasta compozitie se orneaza tortul rapid. Este usor de pregatit si delicios!

Mariana Cojocaru, Caciulata.


In this article

Join the Conversation