Urda din lapte praf

265 0

In 0,5 l lapte fierbinte (obtinut prin dizolvarea a 75 g praf de lapte in apa), se pun pastilele de calciu lactic. Din acest moment se lasa sa fiarba cu mare atentie numai un minut. Se raceste timp de 30 minute si apoi se strecoara brinza obtinuta prin tifon, pentru a o separa de zer. Branzica de vaci se prepara dintr-un litru de lapte pe care-l fierbi. Dupa ce a fiert, dai focul mic, mic si pui un borcanel de iaurt 125g, si amesteci din cand in cand sa nu se prinda. O sa vezi ca incet, incet incepe sa se separe branzica de zer. Daca dupa 10-15 minute vezi ca nu se separa pui cateva picaturi de zeama de lamaie si sigur se va face branzica. Cand e gata o strecori prin tifon sau o strecuratoare fina, dar nu chiar de tot zerul. O pui apoi in ceva cu capac si o bagi la frigider, putand sa o pastrezi maxim 3 zile. iaurt preparat in casa.La 600-700 de gr de lapte cald,nu fierbinte, pun 3 lingurite de iaurt si las craticioara pe un calorifer dar infasurata bine intr-un prosop sa nu vina in contact direct cu caldura.O las acolo toata noaptea si dimineata o bag in frigider;eu ii dau 2 zile din el,ca mi se termina,atat de mult ii place.Cand il fac pe urmatorul opresc iaurt din asta de casa si pun iar la facut.La saptamana reimprospatez iaurtul-maiaua-


In this article

Join the Conversation