Reţete de prăjituri fără zahăr

28948 0

Reţete de prăjituri fără de zahăr

Prăjitură cu fructe

Ingrediente: 5 ouă, 5 linguri făină, 1 praf de copt (se poate şi fără), 1 lingură ulei, 500 g fructe de sezon.

Mod de preparare

Se separă gălbenuşurile de albuşuri. În albuşuri se adaugă un praf de sare şi se bat spumă cu mixerul. Separat, gălbenuşurile se amestecă împreună cu praful de copt şi o lingură de făină, apoi se adaugă albuşurile bătute şi restul de făină. Se amestecă uşor iar la final se pune şi uleiul. Se pune hârtie de copt în tavă, se răstoarnă compoziţia şi se presară fructele. Se dă la cuptor pentru circa 15-20 de minute.

Prăjitură cu gem

Ingrediente: 7 ouă, 7 linguri de făină, un praf de copt, gem dietetic de vişine, 100 g brânză de vaci, 50 g smântână, sucul şi coaja rasă de la o portocală, sucul şi coaja rasă de la o jumătate de lămâie.

Mod de preparare

Pentru blat: se separă albuşurile de gălbenuşuri, se bat albuşurile la mixer iar gălbenuşurile se amestecă împreună cu praful de copt şi cu o lingură de făină. Albuşurile bătute se pun peste gălbenuşuri, apoi se adaugă şi restul de făină. Se coace la cuptor timp de circa 20 de minute, se lasă să se răcească şi abia apoi se taie, în lung, la jumătatea grosimii.

Umplutura: dulceaţa, smântâna, brânza de vaci, sucul şi coaja de portocală, sucul şi coaja de lămâie se amestecă împreună, cu mixerul. Cu această delicioasă cremă dulce-acrişoara se lipesc între ele cele două bucăţi de blat, după care se taie în pătrate.

Punguţe cu mere

Ingrediente: 25 g drojdie, un vârf de sare, 200 g făină, o lingură ulei, 150 ml apă caldă, un gălbenuş, două mere, scorţişoară, suc de la o jumătate de lămâie.

Mod de preparare

Aluatul: Într-un vas se amestecă drojdia cu puţină făină, sare şi puţină apă, lăsând amestecul la căldură până îşi dublează volumul. Se adaugă restul de făină, uleiul, restul de apă şi se frământă din nou. Se lasă din nou să îşi dubleze volumul, se împarte apoi în trei şi se întind cu sucitorul trei foi de formă rotundă.

Umplutura: merele se curăţă de coajă, se dau pe răzătoare, se adaugă sucul de lămâie şi scorţişoara şi se călesc. Compoziţia se repartizează pe cele trei foi, punându-se câte o grămăjoară în mijlocul fiecăreia. Se ia aluatul şi se strânge ca o "punguţă". Gălbenuşul se bate cu furculiţa şi se unge fiecare punguţă în parte. Se pun în tava cu hârtie de copt şi se dau la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute.

 

In this article

Join the Conversation