Riscurile supra-solicitarii sportive

732 0

Nu trebuie sa ignoram varsta frageda a celui mic, posibilitatile lui fizice si psihice.

Introducerea copilului prea mic intr-un program sportiv prea solicitant poate duce la epuizarea rezervelor lui de energie. Nu vom putea cere de la un copil aflat la o varsta foarte frageda sa intre in programe stricte de antrenament. Tot ce am obtine daca am proceda asa ar fi scancetele disperate ale micutului. In plus, s-ar putea sa-l obosim foarte tare, sa-l plictisim si sa-l indepartam iremediabil de sport.

De multe ori, parintii se intreaba cat sport poate face cel mic fara a risca accidentari. Intotdeauna exista si riscuri, dar nu trebuie sa ne speriem, pentru ca, in marea majoritate a cazurilor, atentia si un program ordonat si personalizat in functie de abilitatile copilului le reduc la minimum.

Suprasolicitarea copilului poate transforma o activitate placuta intr-un calvar, care sa dauneze in cele din urma sanatatii fizice si psihice a micutului. Intotdeauna trebuie sa tinem cont de putintele celui mic, de entuziasmul pe care il arata vizavi de un sport sau de un anumit joc. Toate aceste detalii ne vor ajuta sa-l tinem departe de necazuri.

In this article

Join the Conversation