Risotto cu legume. O rețetă savuroasă, în stil italian

Risotto este, de fapt, un preparat pe băză de orez cu bob mic, specific Italiei. Un fel de rudă cu pilaful nostru. Dar un pic altfel...

1110 0

Risotto este, cum spuneam, o rețetă pe bază de orez. Iar orezul face parte din categoria carbohidraților principala sursă de energie pentru organism.

Mai mult, ar trebui ca măcar jumătate din caloriile zilnice să provină din carbohidrați. Încearcă să consumi zilnic minim 6 porţii de cereale integrale, 4 porţii de legume şi 3 de fructe, nu doar pentru a-ţi asigura necesarul de energie, cât şi pe cel de fibre, vitamine şi minerale. În loc să mănânci un baton de ciocolată, de exemplu, îţi poţi satisface pofta de dulce cu fructe pline de vitamina C (portocale, fructe de pădure, pepene etc.). De asemenea, fă alegeri cât mai variate când vine vorba de legume: spanac, broccoli, morcovi, cartofi, porumb etc.– toate sunt pline de nutrimente esenţiale.

Dar destulă teorie, să trecem la practică.

Risotto cu legume

Ingrediente:

  • 1 ceşcuţă cu orez
  • 700 ml supă de legume
  • 1 ceapă roşie
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei roşu
  • 1/2 linguriţă de şofran
  • 50 grame unt
  • sare

Citeşte şi Budincă de orez cu spanac

Cum prepari risotto cu legume:

  1. Taie ceapa julien şi căleşte-o în untul topit, împreună cu morcovul tăiat cubuleţe.
  2. Adaugă orezul şi, când devine translucid. toarnă o ceşcuţă cu supă de legume.
  3. După ce a absorbit toată supa, toarnă din nou o ceşcuţă cu supă.
  4. Repetă operaţiunea până când bobul de orez este moale.
  5. La final, pune ardeii tăiaţi cubuţele şi presară şofranul.
  6. Mai lasă pe foc două-trei minute să se întrepătrundă aromele.

Ai preparat un risotto cu legume delicios şi sănătos. Poftă bună!

 

In this article

Join the Conversation