Sa o ajutam pe Sara sa auda!

475 0

In jurul varstei de trei luni, parintii au inceput sa-si puna primele semne si sa fie ingrijorati deoarece ghemotocul lor nu reactiona la zgomote puternice. Au programat-o la un screening auditiv, care a adus un diagnostic socant: Sara era suspecta de hipoacuzie bilaterala. Urmatorul pas a fost un test de diagnostic audiologic pentru a afla cat aude.

In cele din urma, s-a aflat ca Sara sufera de hipoacuzie neurosenzoriala profunda bilaterala, o boala in care auzul nu se poate ameliora, ci doar agrava. Iar singura ei sansa de a auzi este implantul cohlear – care presupune o interventie chirurgicala complexa, pentru care se afla pe lista de asteptare a Spitalului Marie Curie. 

Ce este implantul cohlear

Implantul cohlear este un dispozitiv electronic care transforma stimulul sonor in impulsuri nervoase. Operatia de implantare presupune introducerea unor electrozi direct in receptorul nervos din urechea interna (denumit cohlee), si atasarea unui computer miniatural la suprafata cutiei craniene, in zona urechii, sub piele. Altfel spus i se implanteaza sub pielea craniului, in spate, doua dispozitive ce se vor „lega” cu fire vizibile la exterior de urechi.

Statul acopera costul operatiei pentru o ureche, dar pentru cealalta parintii trebuie sa stranga ei suma de 25.000 de euro, ceea ce depaseste cu mult posibilitatile lor. De aceea au nevoie si de ajutorul tau. Pana acum s-au strans peste 6.000 de euro, dar suma nu este suficienta.

Din pacate, Sara se afla intr-o cursa contra cronometru: sansele de recuperare a vorbirii sunt mult mai mari daca aceasta interventie se face cat mai repede posibil, pana ce implineste maxim 2 ani. Dupa aceasta varsta sansele ei de recuperare si integrare in sistemul de invatamant normal scad drastic.

Cum o poti ajuta pe Sara sa auda

Daca vrei sa o ajuti pe Sara, iata conturi bancare deschise pentru donatii
RON: RO27 INGB 0000 9999 0077 1575
EUR: RO33 INGB 0000 9999 0414 4642
Cod Swift : INGBROBU
Titular cont: DIACONU RALUCA (mama Sarei)
Contact: 0723 695 449

Daca doresti sa afli mai multe despre boala de care sufera Sara, intra pe blogul Helpsara.wordpress.com

In this article

Join the Conversation