„Salvati Copiii” a lansat campania „Siguranta pe Internet”

461 0

De ce este nevoie de o campanie pentru siguranta pe internet

"Salvati Copiii" a efectuat in perioada iulie-septembrie 2012 o cercetare cu privire la utilizarea Internetului de catre copii (studiul s-a desfasurat pe un esantion de 600 copii, cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani), care a scos in evidenta urmatoarele lucruri:

  • 90% dintre copiii si adolescentii chestionati afirma ca folosesc cel putin o retea sociala
  • 87% sunt utilizatori Facebook.
  • varsta la care se incepe utilizarea Internetului a scazut
  • Cum afecteaza retelele sociale viata copiilor

Initiatorii proiectului "Siguranta pe Internet" atrag atentia asupra faptului ca un copil, odata intrat in reteaua Facebook si in spatiul virtual, se afla intr-o zona publica – deci pozele si informatiile postate devin publice. De asemenea, trag un semnal de alarma asupra faptului ca o mare parte din copii isi fac profilurile publice, completand campurile cu informatii personale. De obicei, acestia posteaza poze, numele scolii la care invata, numele de familie si varsta corecta.

Consecinte constate

  • Contact cu necunoscuti pe Internet
  • Copilul/ adolescentul vede imagini cu caracter sexual
  • Copilul/ adolescentul primeste  cel putin un mesaj cu continut sexual pe Internet.

Organizatia "Salvati Copii" este in discutii cu Ministerul Educatiei pentru introducerea in scoli a unor ore de siguranta pe Internet, a precizat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv "Salvati Copiii". Ambasadorul campaniei "Siguranta pe Internet" este cantaretul Andrei Leonte.

Contacte utile:

pentru consiliere si informare privind utilizarea responsabila a Internetului: www.helpline.sigur.info

linia de consiliere Internet Helpline: 031.80.80.000 (L-V, intre 09:00 – 17:30), gratuita in Digi Tel si Digi Mobil sau email: [email protected]
 

In this article

Join the Conversation