Cum pastrezi corect alimentele in frigider

868 0

Utilizarea frigiderului nu inseamna ca esti la adapost de bacterii, boli si toxiinfectii alimentare.

Acest loc, care tie ti se pare cel mai sigur si mai curat colt din casa, poate deveni un adapost pentru bacterii, iar daca nu mentii o igiena stricta si nu pastrezi alimentele in mod corect nu-i exclus sa apara surprize neplacute.

Reguli generale pentru asezarea alimentelor in frigider

  • Alimentele gatite trebuie pastrate in frigider in recipiente inchise, nu mai mult de 2-3 zile.
  • Pentru a pastra carnea proaspata in frigider timp de cateva zile, impacheteaz-o in pungi. Aceasta nu trebuie sa fie in contact cu alimentele gatite.
  • Nu pastra carnea proaspata in frigider mai mult de 2-3 zile.
  • Pastreaza mancarea ambulata sau acoperita.
  • Produsele conservate nu mai trebuie pastrate in cutie, dupa ce aceasta a fost deschisa.
  • In frigider nu ai voie sa introduci alimente fierbinti; lasa-le sa se raceasca inainte de a le baga la frigider.
  • Bauturile alcoolice cu concentratie mare trebuie pastrate in pozitie verticala, in recipiente bine inchise.
  • Orice aliment, chiar si partial decongelat, nu mai poate fi recongelat, acesta trebuie consumat/ gatit imediat.
  • Asaza alimentele in asa fel incat cele proaspete sa nu vina in contact cu cele deja congelate.

 

 


In this article

Join the Conversation