Dr. Menci: Ciorba sau supele cu apă de la robinet sunt un pericol pentru sănătate

334 0

Nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi susţine că apa de la robinet conţine clor şi le avertizează pe gospodine să nu o mai folosească.

"Apa de la robinet trece prin mai multe filtre, însă acele filtre nu reţin clorul, pentru că acest gaz se introduce după ce apa a fost purificată chimic. În stadiul de purificare biologică se introduce clorul în apă. Clorul este o substanţă toxică. O parte din el se degajă din apă, însă cealaltă parte care rămâne în apă se leagă de componenţii organici ai apei şi formează trihalometani care sunt factori cancerigeni", a declarat la România TV medicul nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi.

Specialistul recomandă să ne informăm dinainte dacă apa de la robinet conţine clor şi să folosim în schimbul ei apă din surse naturale, care se găseşte îmbuteliată la orice hipermarket.

Gospodinele care vor totuşi să folosească apa cu clor de la robinet, trebuie să ştie că există câteva trucuri de care se pot folosi pentru a mai elimina din clorul din apă.

Cum se poate totuşi folosi apa de la robinet pentru uzul casnic pe RomâniaTV.net.


In this article

Join the Conversation