Efectele benefice ale ceaiului de chimen

859 0

Ca si anasonul, chimenul face parte din majoritatea ceaiurilor pentru stimularea lactatiei, fiind cunoscut proaspetelor mamici. Dar, pe langa acest beneficiu principal, semintele de chimen mai au si alte proprietati.

Confera gust placut mancarii

Datorita aromei placute, semintele lungi si maronii de chimen sunt folosite pentru condimentarea mancarurilor, precum: supe, paste, paine, biscuiti, orez etc. 

Ajuta digestia

Consumat sub forma de ceai, chimenul faciliteaza digestia, impiedica balonarea si flatulenta (unele gospodine obisnuiesc sa adauge cateva seminte de chimen in ciorba de fasole boabe care poate produce astfel de stari). Tot pentru usurarea digestiei, este indicat sa asezonezi mancarurile grase cu chimen.

Tratament impotriva colicilor

Saculetii calduti, asezati pe abdomenul bebelusului, sunt eficienti in tratatea colicilor.

Combate respiratia urat mirositoare (mestecatul semintelor de chimen combate halena).

Calmeaza durerile menstruale

Stimuleaza producerea de suc gastric si creste pofta de mancare.

Reteta pentru ceai de chimen

Toarba o cana de apa fiarta peste doua lingurite de seminte de chimen pisate, lasa 15 minute la infuzat si strecoara. Ceaiul de chimen se consuma inainte de masa.


In this article

Join the Conversation